Proiect pilot: drumul elevilor în mediul rural

În Spania se apropie de finalizare un proiect pilot care are ca scop obţinerea unui diagnostic al călătoriilor şcolare într-un mediu rural.

Desfăşurat în perioada 01.04.2017-31.03.2018, acest program pilot are sprijinul European Road Safety Charter care s-a implicat alături de asociaţia non-profit Stop Accidents în găsirea de soluţii pentru securizarea elevilor în drumul spre şi de la şcoală.

Locul de desfăşurare este Mende, Ourense, Galicia, Spania.

Este vorba de un centru educaţional la care s-au analizat problemele create de amplasarea Centrului în teritoriu, nevoia de transport şcolar, traseele sale şi căile de mers pe jos ale elevilor între casele lor şi staţia de autobuz. A fost studiată de asemenea, mobilitatea cadrelor didactice şi a serviciilor şcolii.

În acelaşi timp, în cadrul proiectului pilot s-au realizat ateliere şi sondaje de conştientizare pentru a crea o hartă a parcursului sigur şcolar. Totodată a fost promovată cultura siguranţei rutiere.

Acest Proiect de siguranţă rutieră a analizat mobilitatea la şcoală prin investigarea mişcărilor cadrelor didactice, a personalului auxiliar şi a studenţilor, raportat la localizarea şcolii şi impactului asupra districtului.

A fost stabilit un diagnostic al deplasărilor cu referire la locurile de origine ale elevilor, stabilindu-se astfel rutele elevilor de acasă la staţia de autobuz.

Având aceste informaţii s-au putut stabilii liniile directoare generale pentru o călătorie mai sigură a elevilor către şi de la şcoală în mediul rural.

FacebooktwitterFacebooktwitter

Lasă un răspuns