Educatie rutiera in scoli

Prima oră de educaţie rutieră în anul 2018

Poliţia Română anunţă că prima acţiune din anul 2018 dedicată educaţiei rutiere a elevilor s-a derulat marţi 25 ianuarie în cadrul proiectului “Ora de Educaţie Rutieră” la Şcoala Tudor Arghezi din Bucureşti.

Cu acest prilej, peste 120 de elevi din clasele a III-a şi a IV-a şi-au reamintit că trebuie să traverseze doar pe zebră sau pe culoarea verde a semaforului, că este necesar să se asigure atunci când vor să traverseze şi că nu trebuie să alerge pe trecerea de pietoni.

La finalul orei, cei mici au avut prilejul să vadă de aproape o autospecială de poliţie, mai mult au testat echipamentele folosite de poliţişti în misiunile pe care aceştia le desfăşoară pentru salvarea de vieţi omeneşti şi creşterea siguranţei pe drum.

Proiectul „Ora de Educaţie Rutieră” a demarat în luna noiembrie a anului trecut şi va continua până la sfârşitul anului şcolar, în luna iunie.

Până în prezent peste 4.000 de elevi din clasele a III-a şi a IV-a au beneficiat de interacţiunea directă cu poliţiştii şi partenerii de proiect (Asociaţia EDIT), aflând astfel cum să circule în siguranţă pe stradă.

Un aspect important al proiectului îl constituie pregătirea cadrelor didactice (peste 140 de profesori), implicaţi astfel direct în acţiunea de educaţie rutieră a elevilor.

Este de menţionat şi faptul ca 150 de studenţi şi voluntari au participat la activităţile desfăşurate pentru copii.

Pe lângă cursurile propriu-zise, programul proiectului include şi activităţi educaţionale şi artistice: training-uri pentru studenţi şi voluntari, workshop-uri de prim-ajutor şi discuţii cu poliţişti.

FacebooktwitterFacebooktwitter

Lasă un răspuns