Semne de circulatie

Luxemburg și Germania își unesc forțele pentru educația privind siguranța rutieră

La Liceul Schengen din Perl a apărut ideea unui proiect comun  Luxemburg – Germania de siguranță rutieră. Astfel s-a realizat primul proiect de prevenire a traficului în cooperare cu partenerii luxemburghezi din cadrul acestei școli.

Primul proiect comun „Safety First / Priorite a la Securite” a fost destinat elevilor cu vârste între 15 și 17 ani. Obiectivele principale ale proiectului au fost, printre altele, sensibilizarea tinerilor la pericolele traficului rutier, în special pe fondul faptului că aceștia participă pentru prima data că motocicliști pe sosea.

Un program variat a descris pericolele asociate cu motoarele pe două roți și a ilustrat riscurile consumului de alcool sau de droguri în traficul rutier. În plus, elevii au avut ocazia să câștige experiență prin testarea reacțiilor lor în stare normală și apoi într-o stare de intoxicare simulată, purtând o pereche de ochelari de simulare specializați în droguri.

Elevii au fost informați despre inițiativa germană Saar-Bob și omologul său din Luxemburg „Raoul” și au primit sfaturi concrete de la Bob-Initiative Merzig-Wadern (Germania) cu privire la modul cum pot ajunge acasă în condiții de siguranță.

În colaborare cu Politia din Luxemburg, Liceul Perl Schengen, biroul de tineret al districtului Merzig-Wadern și poliția din Saarland, a fost organizată o întâlnire foarte interesantă legată de siguranța rutieră. Prelegerile au avut loc în limba națională a vorbitorilor, astfel încât programul a fost și foarte variat lingvistic.

Evenimentul a fost susținut și de clinicile universitare din Homburg care au contribuit la o discuție foarte interesantă și realistă despre rănile produse de un accident rutier.

În plus, un fost dependent a descris povestea sa de viață și consecințele dependenței de droguri.

La evenimentul de lansare „Safety First / Priorite a la Securite” au participat aproximativ 150 de elevi.

Toți cei implicați au convenit să repete evenimentul cel târziu în anul viitor și și-au exprimat speranța că și alte școli vor organiza evenimente similare.

FacebooktwitterFacebooktwitter

Lasă un răspuns