Program educatie rutiera Lidl

Verde la educaţie pentru circulaţie

Pentru al şaselea an consecutiv, în data de 22 septembrie 2018, a avut loc campania naţională „Verde la educaţie pentru circulaţie”, campanie care se adresează copiilor între 4 şi 10 ani. Proiectul realizat de Poliţia Rutieră în parteneriat cu lanţul de magazine Lidl constă în lecţii interactive de educaţie rutieră organizate simultan în parcările magazinelor Lidl din întreaga ţară.

„Verde la educaţie pentru circulaţie” este un proiect care îşi propune, să aducă în atenţia copiilor şi părinţilor siguranţa rutieră. Obiectivul campaniei este de a formă un comportament rutier responsabil în rândul copiilor, prin învăţarea şi respectarea regulilor de circulaţie, pentru ca pe termen lung, numărul şi gravitatea accidentelor rutiere în care sunt implicaţi şi copii să fie reduse.

În cadrul evenimentului, copiii află de la poliţişti ce reguli de circulaţie trebuie să respecte în drumul lor spre şcoală, locul de joacă sau către casă, prin lecţii interactive. Anul acesta, poliţiştii rutieri   i-au învăţat pe copii cum să aibă singuri grijă de ei, ca pietoni în trafic.

Această acţiune a avut două părţi:

  • Prima parte a fost dedicată unei sesiuni teoretice, prin care cei mici au aflat ce înseamnă fiecare semn de circulaţie şi au primit informaţii esenţiale pentru siguranţa lor, ca pietoni.
  • A doua parte a fost o sesiune practică, în care copiii au aplicat cunoştinţele dobândite, printr-un joc interactiv de circulaţie rutieră.

În final, toţi participanţii au fost premiaţi.

Chestor de poliţie Florentin Bracea, director al Direcţiei Rutiere din cadrul Poliţiei Române:

„…campania Verde la educaţie pentru circulaţie este atât de importantă, pentru ca reprezintă o oportunitate pentru ca cei mici să afle care sunt regulile de circulaţie şi de ce sunt acestea utile, atunci când vine vorba de siguranţa lor”.

Cristina Hanganu, Director de Comunicare şi CSR Lidl România:

„Noi credem cu tărie că educaţia, sub toate formele sale, este un factor esenţial pentru un viitor mai bun. De aceea, în urma cu şase ani, am demarat prima ediţie a proiectului Verde la educaţie pentru circulaţie, prin care ne-am propus să contribuim la reducerea numărului de accidente rutiere în care sunt implicaţi cei mici, organizând lecţii de educaţie rutieră dedicate copiilor. Cu fiecare ediţie, acest proiect a crescut şi ne bucurăm că, an de an, din ce în ce mai mulţi copii învaţă cum să fie pietoni responsabili”.

FacebooktwitterFacebooktwitter

Lasă un răspuns