Copii scolari cu steagul spaniol

Strategia spaniolă pentru siguranță rutieră 2020 – trei obiective cheie pentru îmbunătățirea siguranței copilului

În Spania, în anul 2016 au fost omorâți în accidente rutiere 28 de copii și 554 în ultimii 10 ani. În strategia spaniolă pentru siguranță rutieră 2020 există un set de indicatori specifici privind abordarea siguranței copilului în traficul rutier.

Strategia prezintă trei obiective legate de drumul copiilor în siguranță:

  • asigurarea unor medii școlare sigure și călătorii sigure la și de la școală
  • promovarea siguranței rutiere în programa școlară.
  • utilizarea unui sistem de reținere pentru copii corect montat

În ultima perioadă, în Spania au fost implementate o serie de măsuri practice privind siguranța copiilor în mediul rutier.

În acest sens, Direcția Generală pentru Trafic (DGT) prin personalul special instruit privind siguranță copiilor a acordat permanent sprijin municipalităților și școlilor în demersul de a implementa măsurile privind siguranța copiilor în trafic.

Printre măsurile implementate de autoritățile spaniole se numără tipărirea și promovarea manualelor didactice cu teme de educație rutieră, promovarea de „căi sigure” către școală (trasee semnalizate, fixe, care pot fi folosite de copiii care merg pe jos), activități de educație pentru părinți cu privire la siguranța copiilor în trafic (aplicarea centurilor de siguranță si a sistemelor de siguranță pentru copii, în special în drumul la și de la școală), folosirea centurilor de siguranță în autobuzele școlare și utilizarea obligatorie a căștilor pentru bicicliștii sub 16 ani.

FacebooktwitterFacebooktwitter

Lasă un răspuns