Tabara de vara educatie rutiera in Ungaria

Ungaria: educaţia rutieră prioritară şi în timp de pandemie

Organizarea taberelor de vară pentru prevenirea accidentelor şi a criminalităţii este una dintre tradiţiile poliţiei din Ungaria. Cu ajutorul Comitetului Naţional de Prevenire a Accidentelor, poliţia din ţara vecină a organizat pe tot parcursul verii diferite tabere pentru copiii din grădiniţă şi din şcolile primare.

Ţinta principală a acestor tabere de vară este de a gestiona informaţiile despre siguranţa rutieră într-un mod ludic. Copiii învaţă principalele reguli de circulaţie pentru pietoni şi biciclişti sau semnificaţia indicatoarelor rutiere.

Pe lângă siguranţa rutieră, în timpul lecţiilor de prevenire a criminalităţii, copiii află despre cum să-şi păzească lucrurile, telefonul mobil sau cheile casei atunci când sunt pe plajă, sunt învăţaţi să nu deschidă uşa unei persoane necunoscute atunci când sunt singuri acasă.

Desigur, copiii au posibilitatea de a încerca echipamentul de poliţie, precum şi de a sta în maşinile de poliţie sau de a se întâlni cu câinii poliţişti.

Nu sunt uitate nici activităţile tradiţionale precum ciclismul, înotul sau testele joc care sunt parte a programelor taberelor.

FacebooktwitterFacebooktwitter

Lasă un răspuns