O noua abordare pentru dezvoltarea cursurilor și materialelor pentru educația rutieră

O nouă abordare pentru dezvoltarea cursurilor și materialelor pentru educația rutieră a fost prezentată într-un raport produs de experți din unsprezece țări europene și publicat de Consiliul European pentru Siguranța Transporturilor (ETSC), Fundația Flamandă pentru Cunoașterea Traficului (VSV) și Fundația MAPFRE.

Raportul este un punct de plecare pentru cei care proiectează, testează, implementează și evaluează activități educaționale privind siguranța și mobilitatea traficului și se angajează la crearea de noi activități sau la actualizarea activităților existente.

Noua publicație ar trebui să fie utilă și pentru ministere, autorități, școli și organizații atunci când decid asupra activităților și proiectelor pe care să le cumpere sau să le finanțeze. Liniile directoare reflectă o listă de criterii minime care ar trebui incluse sau luate în considerare, pentru a se asigura că sunt menținute standarde ridicate de calitate.

Noua publicație stabilește opt pași pentru îmbunătățirea educației privind siguranța rutieră. Publicația include, de asemenea, 27 de studii de caz din toata Europa care ilustrează modul în care pașii pot fi aplicați în practică.

Manualul poate fi descărcat gratuit de pe site-ul web al proiectului: www.trafficsafetyeducation.eu/manual/

Manualul este publicat ca parte a programului de învățare „Creșterea educației pentru avansarea siguranței rutiere acum”, realizat de Consiliul European pentru Siguranța Transporturilor (ETSC), Fundația Flamandă pentru Cunoașterea Traficului (VSV) și Fundația MAPFRE, și își propune să îmbunătățească calitatea educației privind siguranța traficului și mobilitatea în întreaga Europa.

FacebooktwitterFacebooktwitter

Lasă un răspuns