Decalogul biciclistului

În Polonia se derulează un program destinat copiilor, adolescenţilor şi persoanelor vârstnice care se desfăşoară la nivelul şcolilor sau al comunităţilor locale.

Intitulat Îmbunătăţirea vehiculelor şi a infrastructurii parte a acestui program s-a desfăşurat în luna aprilie 2016 în şcoala primară Nr. 10 din oraşul Slupsk din Polonia.

Evenimentul a avut ca temă centrală educaţia rutieră.

Copii între 12 şi 14 ani au participat la un concurs având ca tema „10 reguli importante pe care un biciclist trebuie să le cunoască şi să le urmeze.

Copiii participanţi au alcătuit coduri de conduita rutieră pentru biciclişti care au inclus reglementări de trafic şi conduite de conducere a unei biciclete.

Aceste coduri au fost puse în practică de elevi pe bicicletă, urmărindu-se care dintre acestea sunt mai adevărate atât din punct de vedere al reglementarilor cât şi a comportamentelor de siguranţă în trafic.

Toate lucrările au fost prezentate într-o expoziţie care a fost vizitată de întreaga comunitate şcolară din oraş.

În urma acestui eveniment s-a realizat un potenţial Decalog al biciclistului.

Organizatorii propun ca astfel de manifestări cu scop educative să se desfăşoare în cât mai multe şcoli şi comunităţi locale din Polonia şi ţările membre UE.

Sursa: www.erscharter.eu

FacebooktwitterFacebooktwitter

Lasă un răspuns