Transport for London’s Children’s Club

Transport for London (TfL)  oferă școlilor și grădinițelor din Londra o serie de programe și resurse gratuite care ajută copiii să deprindă abilitățile de a călători în condiții de siguranță și de încredere, precum și pentru ai încuraja spre un comportament de călătorie alternativ cum ar fi mersul cu bicicleta, mersul pe jos, scooting și utilizarea transportului public.

În februarie 2016 a fost lansat „Transport for London ‘s children’ s club”, un program de educație pentru siguranța rutieră proiectat pentru preșcolari cu vârste cuprinse între trei și patru ani, pentru părinții lor și pentru educatori.

Programul este o aplicație gratuită care conține materiale didactice de siguranță rutieră și jocuri de transport cu scopul de a-i ajuta pe copiii londonezi să poată circula în siguranță.

Această noua versiune personalizată a programului realizată de Transport for London (TfL)  a fost dezvoltată special pentru Londra și provocările sale privind siguranța rutieră, fiind realizată ținând cont atât de cercetările actuale în domeniu cât și de cele mai recente inovații tehnologice.

Scopul acestui program este de a transmite mesaje importante de siguranță rutieră pentru viitorii utilizatori ai drumurilor din capitala Marii Britanii.

Cercetările arată că atitudinile și credințele unei persoane încep să se formeze de la vârsta de cinci ani, astfel încât pentru preșcolari este momentul ideal a le face educație în domeniul siguranței rutiere.

Aceste investiții în educația rutieră a copiilor duc în viitor la un trafic mai sigur și la reducerea numărului de victime datorate lipsei de educație rutieră.

Acest program utilizează cele mai noi tehnologii digitale pentru a putea fi încărcat și rulat  pe PC-uri și dispozitive portabile, păstrând în același timp și elementele cărților tipărite specifice aceste grupe de vârsta.

Prin introducerea conceptului de siguranță rutieră la nivelul preșcolarilor inițiatorii programului cred că viitorii utilizatori ai drumurilor din Londra vor înțelege mult mai ușor importanța siguranței rutiere și astfel vor ști cum să circule în siguranță făcând astfel drumurile mai sigure pentru toți.

Sursa: www.tfl.gov.uk

FacebooktwitterFacebooktwitter

Lasă un răspuns