Viteza poate să mă omoare!

Viteza poate să mă omoare este sloganul unei campanii organizate la începutul anului 2016 de un elev al școlii primare din Keelham, Bradford, Marea Britanie

Cercetătorii englezi consideră că vitezele de trafic sunt, uneori, prea mari pentru străzile rezidențiale și comerciale locale.

Acest lucru poate afecta mulți oameni care merg pe jos sau cu bicicleta, inclusiv copiii care merg la școala și poate crește numărul și gravitatea accidentelor.

Cercetările arată că, vor exista mai puține accidente, iar acestea vor fi mai puțin grave, în cazul în care traficul va fi restricționat la 20 Km/h, față de 30 sau mai mult în prezent.

Oliver Rhodes, este elev la școala primară din Keelham, Bradford, Marea Britanie.

El a organizat o campanie pentru sensibilizarea autorităților pentru restricționarea vitezei  în zonele în care circulă frecvent elevii pe jos sau pe biciclete la 20 km/h.

Pentru a convinge pe cei care pot lua decizia pentru restricționarea vitezei la 20 Km/h, Oliver Rhodes a făcut echipă cu ofițeri de la politia Bradford West care au fost de acord să sprijine proiectul. Aceștia i-au dat ocazia să se alăture poliției locale în acțiunile de măsurare a vitezei cu care circulă automobiliștii din zonă.

Autor: Lorena Sandu
Sursa: European Road Safety Charter

FacebooktwitterFacebooktwitter

Lasă un răspuns