Thailanda se preocupă de educația rutieră a copiilor

Ultimul Raport OMS, referitor la siguranța rutieră în plan mondial arată că accidentele din traficul rutier reprezintă în prezent cauza principală a deceselor copiilor și tinerilor în vârstă de 5-29 ani. Peste 400.000 de vieți tinere se pierd anual, valoare ce o depășește pe cea a deceselor persoanelor tinere, ca urmare a bolilor, folosirii drogurilor, sinuciderilor, violenței sau evenimentelor din zone de conflict.

Tot din Raportul OMS aflăm că situațiile în care s-au înregistrat progrese se datorează, în mare parte, unei legislații mai bune în legătură cu riscurile cheie, cum ar fi: depășirea vitezei, sau  nefolosirea centurilor de siguranță, a caștilor de motocicletă și a sistemelor de siguranță pentru copii.

46 de țări reprezentând 3 miliarde de persoane au legi care stabilesc limite de viteză care se aliniază celor mai bune practice

Thailanda, care are o rată a deceselor ca urmare a unui accident rutier de 38,1 la 100.000 de locuitori, încercă să îmbunătățească siguranța rutieră și prin stabilirea unor limite de viteză conforme cu structura drumurilor, gradul de utilizare al acestora și nu în ultimul rând categoriile de utilizatori.

La sfârșitul lunii august 2018, PLD Pisith Wongthiathana, Departamentul pentru Prevenirea și atenuarea dezastrelor, împreună cu Fondația AIP a demarat o activitate de sensibilizare a elevilor școlii Sukhothai din Bangkok, privind viteza și siguranța rutieră.

Elevii scolii Sukhothai au aflat multe lucruri interesate, dar mai ales utile despre viteză și siguranță rutieră. Școala Sukhothai este o instituție de învățământ situata în zona interioara a Bangkok-ului, zona unde din luna februarie 2018 a fost introdusă o nouă limită de viteză de 50 km/h.

Activitatea face parte din proiectul “Slow Down to Save Lives”, un proiect de doi ani, susținut de Parteneriatul Global pentru siguranță Rutieră – GRSP și are scopul de a promova limite maxime de viteăa de maximum 50 km / h în zonele urbane.

Prin limitarea vitezei, drumurile devin mai sigure pentru toți. Pentru copiii care merg la scoală, pentru persoanele în vârstă care traversează strada, pentru toți participanții la trafic.

FacebooktwitterFacebooktwitter

Lasă un răspuns