scolari iarna

Reîncepe școala!

Prilej de a le spune elevilor succes la învățătură, dar și de a încerca –  din nou – să dăm câteva sfaturi utile șoferilor, dar și dascălilor.

A fost o vacanță de iarnă cu zăpadă aproape în toată țara, prilej de bucurie și de joacă pentru copii. Joacă care o dată cu începerea școlii nu se va termina, așa că trebuie atenție sporită, în orice moment, un copil care se ferește de bulgări, sau o sanie putând să apară în fața mașinii.

Atenție sporită trebuie și atunci când circulăm în apropierea școlilor, comportamentul copiilor fiind de multe ori imprevizibil, motiv pentru care pot apărea oricând situații limită care acum, în condiții de zăpadă și gheață pot produce adevărate tragedii. Nu uitați că statistica arată că din accidentele grave produse, o parte importantă sunt datorate imprudenței copiilor cu vârste între 6 și 14 ani.

Și dascălii trebuie să le reamintească copiilor, mai ales în mediul rural, care sunt principalele reguli de circulație, care sunt cele mai bune comportamente pentru a parcurge în siguranță drumul de acasă la școală și înapoi.

Atenție sporită trebuie să aibă și șoferii microbuzelor școlare. Circulația  în condiții de iarnă impune comportamente specifice, drumurile cu zăpadă și gheață ascunzând de multe ori capcane.

Nu în ultimul rând, deoarece mulți dintre noi își duc copiii cu mașina la școală, trebuie să fim un bun exemplu la volan, respectând întotdeauna regulile de circulație, fiind atenți când copiii se urcă sau se dau jos din mașină. Și nu uitați de centura de siguranță!

FacebooktwitterFacebooktwitter

Lasă un răspuns