În Statele Unite majoritatea accidentelor în care sunt implicați copiii apar pe drumurile locale și în parcări

…“Această poveste bazată pe fapte reale pare a fi cunoscută… Este o zi de sâmbătă dimineața. Pentru familia Smith o zi obișnuita … Billy, în vârstă de 7 ani stă pe scaunul din față al mașinii familiei… De ce să îl așezi în scaunul lui pentru a merge pur și simplu până la piața din apropiere?”…

Acesta poate fi un scenariu comun de sâmbătă pentru mii de familii americane… scenariu din care nu poate fi exclus accidentul de circulație…

Așa încep autorii americani un Raport referitor la faptele și tendințele privind siguranța pasagerilor copii în autovehicule, raport care prezintă o cercetare în curs de desfășurare a Spitalului de Copii din Philadelphia și State Farm (Companiile de asigurări agricole de stat).

Raportul, bazat pe interviurile confidențiale furnizate de clienții State Farm, prezintă un fapt surprinzător: cele mai multe accidente rutiere care implica copii se întâmplă atunci când părinții se simt mai siguri – în timpul deplasărilor de zi cu zi pe drumurile locale.

Flaura Winston, MD, Ph.D., cercetător principal în raportul Spitalul de Copii / State Farm:

„Toată lumea a văzut la știrile locale de seară accidente oribile petrecute pe autostradă, dar puțini știu că majoritatea accidentelor în care sunt implicați copiii apar pe drumurile locale și în parcări. Părinții trebuie să fie vigilenți cu privire la siguranța copiilor în orice moment, folosind scaune adecvate vârstei pentru copii până în 12 ani și mai mici. Nimeni nu este imun la un accident de mașină”.

Accidentele de mașină se pot întâmpla oricui, oricând, oriunde. Folosind cea mai mare bază de date privind copiii implicați în accidente rutiere, Raportul PCPS Fact și Trend identifică caracteristicile accidentelor care implică copii:

  • 80% din accidente au avut loc la 20 de minute sau mai puțin de la domiciliu
  • aproape 75% din accidente au loc între orele 10:00 și 08:00
  • mai mult de jumătate din accidente au loc la viteze mai mici de 45 mph (72 km/h)
  • doar 35% din accidente au avut loc la o intersecție

Având în vedere ca în Statele Unite accidentele rutiere sunt ucigașul principal al copiilor mai mari de 1 an, părinții, pentru a asigura transportul în condiții de siguranță a copiilor pot și trebuie să ia măsuri de precauție. Conform cercetărilor publicate anterior de PCPS, măsurile privind restricționarea locurilor în mașina adecvată în funcție de vârstă și mărime pot reduce riscul de vătămare gravă cu mai mult de trei ori, iar folosirea scaunelor din spate sau a celor speciale (copiii cu vârsta până la 12 ani și mai mici) și folosirea centurilor reduce riscul de rănire la mai puțin de două procente.

Susan Hood, vicepreședinte al State Farm:

„Raportul PCPS Fact and Trend servește ca o reamintire strictă a faptului că accidentele auto se întâmplă în condiții obișnuite și familiare, oferindu-ne motive să punem în practică cunoștințele noastre. Părinții trebuie să acționeze zilnic pentru a-și proteja copilul, ceea ce înseamnă că este responsabilitatea lor să garanteze siguranța copilului pentru fiecare drum”.

Raportul este urmare a unei cercetări a Spitalul de Copii din Philadelphia și State Farm. Începând cu februarie 2005, PCPS a creat o bază de date care conține informații despre mai mult de 377.000 de accidente rutiere în care au fost implicați mai mult de 557.000 de copii de la naștere până la vârsta de 15 ani. Este cea mai mare sursă de date privind copiii care se confruntă cu accidente rutiere din Statele Unite.

FacebooktwitterFacebooktwitter

Lasă un răspuns