Educatie rutiera

“Ora de Educație Rutieră” la a cincea ediție

După patru ediții încheiate cu succes “Ora de Educație Rutieră” continuă cu ediția numărul cinci, ediție la care vor participa 140 de școli din București.

Noul Proiect a demarat în săptămâna în care Poliția Română a anunțat statisticile referitoare la accidentele rutiere în care victime au fost copiii. Din nefericire, la acest capitol, Bucureștiul este pe primul loc în topul orașelor din România, în perioada 2008-2017, având loc 3575 accidente cu victime copii.

În cadrul proiectului “Ora de Educație Rutieră”, din luna octombrie 2018 și până în luna iunie 2019, peste 25.000 de elevi din 140 de școli din București vor învăța regulile de circulație într-un mod interactiv, cu polițiștii rutieri prezenți la orele de educație rutieră, dar și prin jocurile puse la cale de către psihologii proiectului.

Elevii de clasele a III-a și a IV-a aprofundează la “Ora de Educație Rutieră” informațiile despre regulile de circulație și necesitatea respectării acestora în calitate de pietoni.

De la regulile despre cum să traverseze strada corect, la cele cu privire la folosirea centurii de siguranță și folosirea scaunului auto, până la regulile care se adresează bicicliștilor, activitățile acestui proiect sunt canalizate în jurul a trei cuvinte cheie și anume: siguranță, implicare și responsabilitate.

“Ora de Educație Rutieră” este un proiect desfășurat de Asociația EDIT, în parteneriat cu Primăria Municipiului București prin PROEDUS și Poliția Română.

FacebooktwitterFacebooktwitter

Lasă un răspuns