webinar

Webinar pe teme de educație privind siguranța rutieră

Pe 6 februarie 2019, în organizarea Cartei Europene de Siguranță Rutieră a avut loc un webinar în care câțiva experți au explicat importanța educației elevilor privind siguranța rutieră.

Acest webinar asupra educației nu este o surpriză. Recent, pentru concursul de bune practici 2019, a fost lansată o provocare specială care recompensează școli, întreprinderi, autorități etc, ale căror eforturi se remarcă în domeniul educației privind siguranța rutieră pentru elevi. Webinarul ar putea astfel servi drept o sursă excelentă de inspirație pentru candidații de bună practică din categoria școli.

Webinarul a început cu o prezentare a lui Ludo Kluppels, psiholog de trafic la Institutul Vias care a abordat trei teme:

  • educația pentru siguranța rutieră
  • copii și tineri
  • educația șoferilor și educația privind siguranța rutieră în companii

Pentru fiecare subiect, tema cheie a fost „siguranța rutieră este despre comportament”.

Jennie Hargreaves a vorbit despre educația copiilor și a tinerilor adulți. Jennie este profesoară la Academia Lockerbie din Scoția. În anul 2016, Academia a primit premiul de excelență pentru siguranță rutieră la categoria „provocare școlară”. În prezentarea sa Jennie Hargreaves a explicat câteva din activitățile novatoare desfășurate în școală pe tema educației rutiere a elevilor.

Nu în ultimul rând a fost o prezentare a lui Erik Roelofs, doctor în filosofie de la CITO – Olanda. Erik Roelofs a prezentat concluzii asupra cercetării și a perspectivelor privind raționamentul moral în timpul conducerii auto.

La webinar au participat 66 de persoane din întreaga Europă.

FacebooktwitterFacebooktwitter

Lasă un răspuns