Scoala Sigurantei Rutiere Tedi

Programul educativ Școala Siguranței Tedi

În anul școlar 2018-2019, peste 41.000 de elevi de clasa I, au absolvit cursurile Școlii Siguranței Tedi. Programul educativ derulat de Poliția Română și Maspex România, prin brandul Tedi, în parteneriat cu Ministerul Educației Naționale, i-a învățat pe copii, în mod creativ, să conștientizeze, să evite și să gestioneze cât mai bine pericolele.

Programul s-a derulat pe durata întregului an școlar și a avut ca scop informarea copiilor privind potențialele pericole și furnizarea de soluții, pentru gestionarea acestora.

Tedi a asigurat suportul didactic, care constă în materiale educative complexe și atractive pentru elevi, astfel încât, la finalul anului școlar, copiii să fie capabili să identifice situațiile de risc la care pot fi expuși și să adopte măsuri de prevenire adecvate. Materialele și activitățile au fost adaptate la noile pericole pe care le-a adus secolul 21, astfel încât elevii au învățat pe lângă reguli de siguranță rutieră și aspecte privind siguranța la locul de joacă sau cum să navigheze în siguranță pe internet pentru a evita situațiile periculoase.

Activitățile concepute pentru predarea informațiilor despre siguranță respectă nevoia copilului de a învăța prin joc. Proiectul Tedi nu vizează învățarea pe de rost a unor informații, ci asimilarea unor cunoștințe și dezvoltarea unui set de abilități la care copilul să apeleze în diverse situații.

Anul Siguranța Tedi 2019, s-a încheiat pe data de 5 iulie, la Școala Gimnazială nr. 88 din București. Cu ocazia absolvirii, elevii de clasa I, împreună cu polițiștii, au făcut o scurtă recapitulare a informațiilor însușite pe parcursul anului școlar și au participat la atelierele preventive organizate în incinta sălii de sport. Micii absolvenți au organizat o ceremonie de predare a ștafetei către elevii claselor pregătitoare care vor participa, în anul școlar 2019-2020, la următoarea ediție a programului.

Evenimentul de la Școala Gimnazială nr. 88 a marcat încheierea celei de-a 4-a ediții a Școlii siguranței Tedi, program la care de la debutul său au participat aproximativ 140 de mii de copii.

FacebooktwitterFacebooktwitter

Lasă un răspuns