Pista biciclete Bucuresti

Implementarea unui sistem de transport cu bicicleta în zona centrală a municipiului București

O dată cu venirea verii, copiii au început să folosească frecvent bicicleta atât pentru deplasări scurte, cât și pentru divertisment. La rândul lor părinții, la sfârșit de săptămână își iau copiii și pleacă spre locurile de agrement cu bicicletele. Nimic mai firesc în situația în care bicicliștii ar putea circula în siguranță. Considerați apriorii o categorie vulnerabilă de participant la trafic, bicicliștii, de cele mai multe ori trebuie, în lipsa unor spații special amenajate (piste), să se deplaseze în traficul urban laolaltă cu celelalte mijloace de transport (mașini, camioane, autobuze și troleibuze, etc.), fiind astfel supuși unor riscuri majore.

În această situație, inițiativa guvernului de aprobare a indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului de investiții „Implementarea unui sistem de transport cu bicicleta în zona centrală a municipiului București”  este binevenită.

Este vorba de 4 trasee:

  • Traseul 1: Piața Victoriei – Bd. Aviatorilor – Bd. Beijing – Str. Nicolae Caramfil – Sos. Pipera – Piața Presei Libere – Sos. Kiseleff – Bd. Constantin Prezan
  • Traseul 2: Piața Victoriei – Bd. Iancu de Hunedoara – Sos. Ștefan cel Mare – Sos. Mihai Bravu
  • Traseul 3: Calea Victoriei – Bd. Regina Elisabeta – Splaiul Independentei – Bd. Națiunile Unite
  • Traseul 4: Bd. Libertății – Piața Constituției – Bd. Unirii – Bd. Decebal – Bd. Basarabia – Stadionul Național

Aceste trasee însumează aproximativ 50 de Km de piste amenajate pentru biciclete și un număr de 420 locuri de parcare biciclete.

Să sperăm că termenul de realizare de 6 luni va fi respectat și că în primăvara anului 2020 vom putea să ne deplasăm cu bicicleta în siguranță pe noile piste.

FacebooktwitterFacebooktwitter

Lasă un răspuns