Educatie rutiera in Cipru

Parcul de siguranță rutieră din Cipru – o inițiativă care a condus la realizarea unui record mondial Guinness

Furnizarea de căști de protecție pentru copiii de grădiniță și școală primară care vizitează Parcul de siguranță rutieră din Cipru este o inițiativă care a dus în anul 2012 la realizarea unui record mondial Guinness.

Pentru ai încuraja să le folosească în activitățile lor zilnice (ciclism, patinaj cu role, hoverboard-uri, trotinete etc.) căștile sunt oferite gratuit de Cyta (principalul furnizor de telecomunicații din Cipru) tuturor copiilor care vizitează Parcul de siguranță rutieră din capitala Ciprului, Nicosia.

De la debutul acestei acțiuni, în anul 2007 și până în prezent, Cyta a oferit copiilor peste 100.000 de căști.

Parcul, realizare a poliției din Cipru, este vizitat anual de aproximativ 10.000 de elevi de grădiniță și școală primară din toată țara, care beneficiază de instruire teoretică și practică de la ofițeri de poliție. Parcul de siguranță rutieră se află amplasat într-o zonă special proiectată care simulează condițiile reale de mediu rutier (trotuare, semafoare, treceri pietonale, mini mașini, biciclete etc.). Vizitele sunt organizate în cadrul activităților școlare.

Acțiunea a fost posibilă și continuă cu succes datorită colaborării dintre partenerii:

  • Cyta – a fost generatorul ideii și responsabil pentru furnizarea de căști de siguranță special concepute pentru sprijinul Parcului de siguranță rutieră al Poliției din Cipru.
  • Poliția din Cipru – responsabilă pentru instruirea copiilor care vizitează Parcul de siguranță rutieră.
  • Ministerul Educației și Culturii din Cipru – care încurajează școlile să viziteze Parcul în timpul perioadelor școlare și să beneficieze de formarea privind siguranța rutieră ca parte a lecțiilor școlare.

Căștile, dar mai ales posibilitatea copiilor de grădiniță și școală primară de a beneficia de formare privind siguranța rutieră au dat roadele scontate în Cipru. Statistica Uniunii Europene privind siguranța rutiera 2018, arată că în Cipru în anul 2016 nu a murit nici un biciclist, iar la categoria de vârstă 0-14 ani de asemenea nu s-au înregistrat decese în urma unor accidente rutiere.

Cyta este principalul furnizor de telecomunicații din Cipru, iar implicarea sa în societate și susținerea diferitelor aspecte ale vieții în Cipru se axează în principal pe Tehnologie, Educație și Mediu.

FacebooktwitterFacebooktwitter

Lasă un răspuns