Educatie rutiera in Grecia

Programul educațional „Eyes Open on the Road: E-Learning Edition”

Program educațional: „Eyes Open on the Road: E-Learning Edition” este un program on line de educație rutieră implementat în Grecia.

Conform autorilor acestui program, platforma on line de predare și învățare ajută educatorii să facă față diferitelor provocări academice și tehnice cu care se confruntă și de asemenea îmbunătățește implicarea elevilor, răspândind astfel cultura siguranței rutiere chiar și în cele mai îndepărtate zone din Grecia. Programul educațional „Eyes Open on the Road: E-Learning Edition” este un program care a fost conceput pentru a acoperi mediul de învățare care se dezvoltă rapid și pentru a se adapta nevoilor elevilor din toată Grecia, în special din provincie și din insule.

Forma sa anterioară a fost un seminar interactiv cu un lector de specialitate în probleme de siguranță rutieră și a fost un succes (peste 10.000 de elevi au participat până la sfârșitul anului 2018). Multe școli nu dispun însă de echipamentul necesar, și anume conexiunea rapidă la internet sau au un număr insuficient de PC-uri. Firma Attikes Diadromes A.E. ajută aceste unități școlare oferindu-le PC-uri noi.

Obiectivele acestui program on-line sunt:

  • să creeze și să finanțeze programe educaționale care urmăresc îmbunătățirea comportamentului conducătorilor auto și educarea viitorilor șoferi.
  • creșterea gradului de conștientizare cu privire la problemele legate de siguranță rutieră în rândul pietonilor, pasagerilor, bicicliștilor, șoferilor (în special șoferilor tineri).

Programul se adresează adolescenților de 12-14 ani și 15-17 ani. Aceștia sunt elevi de liceu și scopul este ca adolescenții și tinerii adulți să învețe despre principiile de bază ale siguranței rutiere.

De la începutul anului 2019 și până în data de 23 mai au fost organizate cursuri de formare on line în diferite școli, unde au participat peste 200 de elevi.

După primirea aprobării președintelui școlilor primare și secundare din Grecia, programul „Eyes Open on the Road”, ediția e-Learning a fost transmis școlilor private ca program pilot. De asemenea, ediția e-Learning a programului este direcționată către școlile publice, prin intermediul circularelor Ministerului Educației, Cercetării și Cultelor din Grecia, pentru a fi pe curriculum de la începutul noului an școlar (2019-2020).

Obiectivul programului pe termen lung este de a contribui la reducerea accidentelor rutiere care implică copiii și adolescenții.

FacebooktwitterFacebooktwitter

Lasă un răspuns