Programul de educație pentru siguranță rutieră EASST

Pentru a oferi profesorilor capacitatea și resursele de care au nevoie pentru a se instrui privind educația eficientă în domeniul siguranței rutiere în școli și comunități la nivel mondial, Alianța estică pentru transporturi sigure și durabile (EASST) a lansat un nou curs gratuit de educație pentru siguranță rutieră.

Programul de educație pentru siguranța rutieră EASST este o resursă de învățare globală gratuită, care oferă activități stimulatoare și antrenante pentru a transmite mesaje și comportamente în materie de siguranță rutieră copiilor. Programul a fost dezvoltat în cooperare cu partenerii EASST, precum și cu experți britanici și internaționali în domeniul siguranței rutiere, inclusiv Guvernul Regatului Unit. Programul a fost conceput special pentru a reflecta riscurile, provocările și condițiile din țările cu venituri mici și medii într-un mod adecvat vârstei.

Subiectele din fiecare secțiune a programului variază în funcție de grupa de vârstă, dar toate se referă la principiile cheie ale siguranței rutiere. În program se folosesc exerciții și activități care sunt distractive și antrenante, ducând copiii într-o călătorie începând cu un copil mic care traversează drumul de mână cu mama lui și până la un adult care călătorește singur sau cu prietenii.

În prezent programul este disponibil în 10 limbi (nu numai din regiunea EASST) și este tradus în altele. Acesta a fost folosit pentru a învăța peste 15.000 de copii privind regulile de bază ale siguranței rutiere, precum și pentru a instrui profesorii, polițiștii și părinții pentru ca aceștia să poată oferi educație eficientă și relevantă pentru siguranța rutieră.

Pentru a îndruma profesorii și alți furnizori de educație cu privire la modul în care pot utiliza cel mai bine programul, EASST a dezvoltat un curs online scurt. Cursul include sase videoclipuri scurte în engleză, cu subtitrare în rusă, franceză și spaniolă pe fiecare aspect al programului, inclusiv un exemplu de program folosit într-un cadru real pentru formarea copiilor preșcolari din Minsk, Belarus.

Alianța estică pentru transporturi sigure și durabile (EASST) este o instituție de caritate independentă înregistrată în Marea Britanie, a cărei misiune este de a salva vieți și de a preveni rănirile în accidente rutiere, făcând transportul rutier mai sigur, mai ecologic și mai durabil pentru generațiile viitoare.

FacebooktwitterFacebooktwitter

Lasă un răspuns