Veste bună pentru părinți și elevi: programul de transport persoane va fi corelat cu orarul de funcționare al unităților de învățământ

Consiliile Județene vor fi obligate să coreleze programul de transport persoane cu orarul de funcționare al unităților de învățământ.

Proiectul de lege privind aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 51/2019 pentru modificarea și completarea unor acte normative în domeniul transporturilor de persoane a fost adoptat de Senatul României.

Conform unei noi prevederi introduse de Comisia pentru transporturi și infrastructură, Consiliile Județene au o nouă atribuție privind transportul rutier județean de persoane:

„corelează programul județean de transport cu orarul de funcționare al unităților de învățământ, iar în situația în care nu se poate realiza aceasta, consiliile județene și consiliile locale sunt obligate să asigure transportul elevilor prin curse regulate speciale”.

În contextul în care în România, numărul copiilor care își pierd viața sau sunt grav răniți în accidente rutiere este încă foarte mare, în contextul în care, iată, din păcate, siguranța copiilor pe stradă a devenit o problemă majoră a societății noastre, o astfel de prevedere este nu numai binevenită, dar imperios necesară.

Rămâne de văzut dacă măsurile vor fi și aplicate. Știm că scuze vor exista atât din partea autorităților cât și a unor transportatori. Fiind vorba de siguranța și viața copiilor noștri să sperăm că toată lumea va înțelege cât este de important ca această prevedere să nu rămână doar pe hârtie.

FacebooktwitterFacebooktwitter

Lasă un răspuns