Excelență în siguranța rutieră 2019

Campania „Fii inteligent când ești în trafic”, premiată la Excellence in Road Safety Awards

Anual, Comisia Europeană acordă membrilor Cartei europene pentru siguranță rutieră premii de excelență în domeniul rutier.

Ceremonia de decernare a premiilor „Excelență în siguranța rutieră” din acest an a avut loc pe data de 9 octombrie, la Teatrul Vaudeville, Galerie de la Reine, Bruxelles, unde s-au reunit organizații neguvernamentale, autorități private și publice, precum și personalități marcante care lucrează în domeniul siguranței rutiere din Europa. Prin acordarea premiilor pentru excelență în domeniul rutier, Comisia Europeană recunoaște cele mai bune acțiuni întreprinse pentru îmbunătățirea siguranței rutiere și salvarea de vieți pe drumurile europene.

Anul acesta, când se aniversează și 15 ani de la semnarea Cartei Europene pentru Siguranță Rutieră, la categoria “Provocarea școlii” a fost premiată  Școala Gimnazială Tompa Laszlo din Odorheiul Secuiesc, România. Premiul a fost acordat pentru campania „Fii inteligent când ești în trafic”.

La aceeași categorie a fost premiată și Fundația MAPFRE (Spania) pentru programul său de educație în materie de siguranță rutieră.

Premiile Excellence in Road Safety Awards au mers către Interpolis (Olanda) pentru aplicația sa AutoModus, InOutCister (Portugalia) pentru campania sa de prevenire a conducerii sub influența alcoolului, Consiliul Local al orașului Silly (Belgia) pentru Observatorul pentru siguranță rutieră și ACEM (Europa) pentru Programul european de formare a motocicliștilor.

Interpolis a primit premiul special Jacques Barrot.

În încheierea ceremoniei de decernare a premiilor „Excelența în siguranța rutieră”, comisarul european pentru transporturi, Violeta Bulc, a felicitat câștigătorii din acest an.

FacebooktwitterFacebooktwitter

Lasă un răspuns