Educatie rutiera.ro – sursă de informare pentru copiii din Republica Moldova

La 8 noiembrie 2019, în cadrul proiectului Clasa Viitorului la liceul „Mihai Eminescu”, oraşul Leova, Republica Moldova, elevii claselor primare au participat la campania de informare pentru promovarea activităţilor orientate spre formarea atitudinilor şi deprinderilor de comportament responsabil în trafic şi sensibilizarea asupra neglijării regulilor de circulaţie rutieră de către pietoni.

Campania de informare a prezentat elevilor filme de animaţie despre circulaţia rutieră, elevii învăţând semnele de circulaţie şi identificând riscurile nerespectării lor.

Ca sursă de informare pentru această acţiune a fost platforma online educatiarutiera.ro, a Uniunii Naţionale a Transportatorilor Rutieri din România, unde micii participanţi la proiect au găsit multe lucruri interesante şi într-un limbaj accesibil pentru elevi.

După sesiunea de informare şi cea de întrebări/răspunsuri la care elevii au fost foarte activi, aceştia au completat cu succes testele de cunoştinţe privind circulaţia rutieră, teste conţinute de platforma on-line educatiarutiera.ro.

Evenimentul a produs multe emoţii pozitive, cunoştinţe noi, iar timpul a fost utilizat eficient în scopuri educative.

Clasa viitorului – Future Classroom Lab este un proiect pilot implementat în instituţiile educaţionale din Republica Moldova. Acesta aduce un nou concept în pedagogie, oferind un spaţiu de învăţare deschis şi inspiraţional cu abordări interdisciplinare şi inovative, prin utilizarea tehnologiilor digitale, ce favorizează procesul de învăţare centrat pe elev. Clasa Viitorului se bazează pe reuşitele proiectului naţional de Robotică Educaţională, ambele iniţiative de educaţie STEAM (ştiinţă, tehnologie, inginerie, artă, matematică).

FacebooktwitterFacebooktwitter

Lasă un răspuns