Pistă biciclete în Italia

COVID-19: Orașele adaptează infrastructura rutieră și limitele de viteză pentru a permite mersul pe bicicletă și mersul în siguranță

Pe parcursul perioadei de restricții în trafic COVID-19, Berlin, Bruxelles, Milano și Paris au anunțat modificări de infrastructură pentru promovarea ciclismului și mersului pe jos.

Berlinul a lărgit temporar benzile destinate bicicletelor pentru a permite depășirea în condiții de siguranță, cu limite de distanțare socială.

La Milano au fost închise traficului rutier 35 km de străzi și s-au introdus limite de 30 km/h, transformând astfel străzile în zone pentru bicicliști și cu prioritate pentru pietoni.

În Franța, Parisul și alte câteva orașe mari au anunțat construcția multor piste pentru biciclete pe timpul și post Covid.

În capitala belgiană Bruxelles, întregul centru al orașului va avea o zonă unde viteza va fi de 20 km/h, cu pietoni și bicicliști care au voie să utilizeze toată lățimea drumului având prioritate deplină.

Unele orașe accelerează schimbările de mobilitate existente, în timp ce planurile arată și o preocupare semnificativă a multor autorități locale legat de faptul că oamenii care se întorc la muncă după blocare vor căuta alternative la transportul public, cum ar fi tramvaiele, metroul și autobuzele. Se spera ca alocarea spațiului rutier bicicletelor și pietonilor și reducerea spațiului disponibil pentru mașini va încuraja oamenii să meargă cu bicicleta sau pe jos, în loc să ia mașina. De asemenea în această situație vor avea de câștigat și copiii care vor întâmpina mai puține pericole atunci când circulă pe stradă.

FacebooktwitterFacebooktwitter

Lasă un răspuns