initoativa pentru siguranta copiilor

Inițiativă sub deviza „Împreună pentru siguranța copiilor pe drum”

În unele țări, 20 septembrie este Ziua Copilului, în altele – Ziua Conștientizării Asigurărilor. Opt țări din Europa Centrală și de Est au ales această dată pentru a lansa o inițiativă comună menită să păstreze copiii în siguranță pe drum.

Acesta include oficiali guvernamentali, industria asigurărilor, organizații de siguranță rutieră și instituții de învățământ din Austria, Bulgaria, Croația, Ungaria, Polonia, România, Slovacia și Slovenia.

Inițiativa se desfășoară sub deviza „Împreună pentru siguranța copiilor pe drum”.

Sunt planificate diferite tipuri de activități în fiecare țară, de la formare sub formă de jocuri și teatru la chestionare online și campanii de socializare. Scopul este de a încuraja copiii să respecte regulile de siguranță, să învețe să recunoască și să evite pericolele pe drum și să atragă atenția asupra faptului că fiecare dintre noi are un rol extrem de important de jucat în îngrijirea și protecția copiilor noștri.

În România, Uniunea Națională a Societăților de Asigurare și Reasigurare din România – UNSAR a susţinut inițiativa sub deviza „Împreună pentru siguranța copiilor pe drum” realizând ghidul Drumuri mai sigure pentru copii.

Ghidul poate fi descărcat aici.

FacebooktwitterFacebooktwitter

Lasă un răspuns