Siguranta în trafic în Danemarca

Danemarca: Program de învățare pentru a-i ajuta pe copii să învețe siguranța rutieră

Pentru a-i ajuta pe copii să învețe siguranța rutieră și să reducă numărul de accidente în care sunt implicaţi copii, Danemarca a dezvoltat un program de învăţare “În siguranţă în trafic (Villads from Valby – Safe in traffic)”.

Studiile arată că în Danemarca, mulți copii nu cunosc regulile de circulație și nu știu să se deplaseze în siguranță în trafic. Iată principalul motiv pentru care Fundația Child Accident a realizat acest program.

Fundația Child Accident a dezvoltat, împreună cu editorul Host & Son, ilustratorul Dina Gellert și autoarea Anne Sofie Hammer, programul de învățare „Villads from Valby – Safe in traffic” pentru instituții și școli, cu accent pe învățarea despre siguranță în trafic.

Materialul este construit în jurul popularului personaj de carte pentru copii Villads din Valby, care, la fel ca toți ceilalți copii, circulă zilnic în trafic, fie că este cu părinții săi, la grădiniță, la școală sau singur sau cu un prieten. Indiferent dacă este pe un drum liniștit sau cu trafic intens, există multe reguli de circulație de care trebuie să țină cont și poate fi dificil atât pentru Villads, cât și pentru toți ceilalți utilizatori ai drumului dacă nu cunosc regulile de circulație.

Scopul conceptului de învățare „Villads from Valby – Safe in traffic” este de a reduce numărul de accidente rutiere grave în rândul copiilor din Danemarca, concentrându-se pe învățarea traficului prin joacă. Prin teme, joacă și activități în jurul regulilor de circulație și a mișcării în siguranță, copiii învață cum să acționeze în siguranță în trafic.

Pe baza situațiilor pe care copiii le cunosc din viața de zi cu zi, sunt tratate diferite teme, iar prin conversație, joacă și activități, copiii și adulții devin mai puțin vulnerabili atunci când se deplasează în trafic. S-a pus accent pe faptul că materialul de învățare este ușor de accesat și că poate fi utilizat în mod flexibil, astfel încât să răspundă cel mai bine nevoilor fiecărei instituții/școli în parte.

Materialul de învățare este livrat într-o pungă drăguță de învățare care conține postere tematice, caiet de activități cu diverse jocuri și activități, îndrumări pedagogice, jocuri de societate, mini cărți pentru copii, diplome etc.

Cu o gamă largă de teme și activități, materialul a fost pregătit pentru a sprijini ordinul executiv al Ministerului Copilului și Educației din Danemarca privind programele pedagogice și obiectivele comune pentru educația rutieră în școlile primare și gimnaziale.

FacebooktwitterFacebooktwitter

Lasă un răspuns