Poliția Federală Belgiană a lansat „The Rookies”, un proiect destinat tinerilor cu vârste între 14 și 18 ani

La începutul lunii decembrie 2021, Poliția Federală a lansat „The Rookies”, un proiect destinat tinerilor cu vârste între 14 și 18 ani din toată Belgia. Acest proiect, parte a campaniei „Respect reciproc” lansată de Ministerul Federal de Interne, își propune să consolideze legăturile dintre tineri și poliție. Începătorii vor trăi în total 10 zile de integrare în mediul poliției.

Odată lansată cererea de candidaturi, mulți tineri au aplicat, curioși și cu adevărat entuziasmați de noua inițiativă. Astfel, au fost depuse 160 de cereri. După un proces de revizuire atent sa făcut o selecție de 30 de tineri, pe baza unor criterii fixe definite în prealabil. 15 vorbitori de limbă franceză și 15 vorbitori de olandeză.

Inițiativa, „The Rookies” a început pe 9 februarie, când adolescenții au putut să îmbrace echipamentul special purtat de poliție, să viziteze interiorul unui vehicul blindat de intervenție și au participat la o demonstrație a cavaleriei și chiar a unui sprinkler (sistem de stingere a incendiilor). De asemenea, este planificată acumularea de experiență în rândurile poliției rutiere. Rookies și-au început programul cu o vizită la Direcția de Securitate Publică a Poliției Federale.

Annelie Verlinden, ministru de Interne:

„30 de tineri vor avea ocazia să descopere munca poliției de aproape, în condiții reale. Această inițiativă ne va permite să construim încredere între tineri și poliție. Sper ca Rookies să-și împărtășească experiențele cu alții și să devină astfel ambasadori ai organizației noastre. Poate chiar le putem trezi dorința de a lucra la poliție. Există atât de multe oportunități de muncă aici”.

Tinerii vor petrece în total 10 zile antrenându-se cu Poliția Federală. Tinerii vor avea ocazia să vadă aparatura şi instalațiile Direcției de Asistență Aeriană, pentru a fi conștienți de siguranța rutieră vor merge cu Poliția Rutieră, vor învăța tehnicile folosite de Poliția Tehnică și Științifică și şi a altor servicii ale Poliției Judiciare Federale. Vor participa la o demonstrație de sprijin canin, vor merge la un centru de apel de urgență și vor avea o discuție la divizia de criminalitate cibernetică.

Marc De Mesmaeker, Comisar general al Poliției Federale:

„Programul Rookies este foarte important pentru organizația noastră. Entuziasmul și interesul lor arată că o relație bună între tineri și poliție este în mod clar posibilă. Cursanții îmi sunt foarte aproape pentru că ei sunt viitorul organizației noastre. Sperăm că entuziasmul lor și experiențele pe care le vor avea în perioada lor de instruire vor inspira și alți tineri cu același entuziasm pentru lumea poliției, cu toate fațetele și posibilitățile ei. Este, fără îndoială, un pas în direcția bună”.

31Diferitele activități se vor desfășura în săptămânile și lunile următoare, până la sfârșitul lunii iulie 2022.

FacebooktwitterFacebooktwitter

Lasă un răspuns