Peter Jahn, expert siguranta rutiera

Expert internațional, despre siguranța copiilor în mașină

Scaunul și centura de siguranță pot salva vieți, indiferent de vârstă și de aceea trebuie folosite corect. Un curs pentru siguranța copiilor în mașină a avut loc, în premieră, în România.

Elevi au fost agenții de poliție din Cluj-Napoca, iar profesor – Peter Jahn, de peste 20 de ani specialist internațional în siguranța auto a copiilor. A venit la Cluj pentru a-și împărtăși experiența, ca să salveze vieți.

Peter Jahn, expert internațional:

„Am descoperit că în România există copii, de vârstă mijlocie, care circulă în mașini fără sisteme de securizare sau în brațele mamei. Nu este util, este împotriva legii, dar și împotriva fizicii. Trebuie să folosească un sistem de securizare corespunzător, în funcție de greutate și vârstă. Nu e important doar să folosești aceste sisteme, ci să le folosești corect”.

Potrivit unui studiu european din 2015, România este țara cu cel mai mic procent, doar 26%, în ceea ce privește rata de utilizare a centurii pe bancheta din spate a mașinilor.

Ana Maita, Fundația Crucea Albă:

„Această conștiinciozitate scade începând cu vârsta de doi ani, ajungând ca la vârsta de 12 ani să avem foarte mulți copiii transportați nesecurizați”.

La curs, agenții de circulație au învățat cum să le explice eficient părinților importanța acestor sisteme, dar și cum se folosesc corect.

La curs au participat șapte polițiști rutieri.

A fost primul curs ținut în România cu scopul îmbunătățirii siguranței copiilor care sunt pasageri în autoturisme.

FacebooktwitterFacebooktwitter

Lasă un răspuns