Campania germană „Safe Mobile Living”

Operațiunea sub denumirea „Safe Mobile Living – Focus on Cycling” (în germana: „Sicher Mobil Leben – Radfahrende im Blick”) a fost efectuată pe 5 mai și s-a axat pe ciclism și pe riscurile asociate traficului rutier. Un total de 68.338 de utilizatori ai drumului au fost verificați, 45.197 dintre aceștia folosind diferite tipuri de biciclete.

Peste 25.000 de infracțiuni au fost înregistrate de bicicliști, precum și de șoferi în ceea ce privește ciclismul. Acestea din urma au inclus distante periculoase la depășirea bicicliștilor, parcarea sau conducerea peste piste de biciclete. Numeroase biciclete au fost, de asemenea, verificate tehnic în timpul acțiunii.

Thomas Strobl, ministrul de interne din landul Baden-Württemberg:

„Siguranța rutieră ne privește pe toți. Prin urmare, mai mult ca oricând, ar trebui să căutăm solidaritatea între diferiții actori din trafic. Nu ar trebui să li se permită formarea de fronturi între diferitele grupuri care participă individual la traficul rutier, ci mai degrabă o cooperare bazată pe toleranță reciprocă și înțelegere. Pentru asta lucrăm”.

Campania „Safe Mobile Living” a fost lansată în 2018 de Conferința miniștrilor germani de interne și are o temă diferită în fiecare an. Ciclismul a fost selectat ca subiect pentru 2021 datorită schimbării mobilității vizibile în special în timpul pandemiei Covid-19. Mulți utilizatori ai drumurilor au trecut de la mașini și transportul public la ciclism. Astfel, deși numărul total de accidente rutiere din Germania a scăzut la un nivel minim din toate timpurile, coliziunile care implică bicicliști au crescut cu 5%. În 2020, peste 91.000 de bicicliști au fost răniți în accidente rutiere în Germania, dintre care 426 au fost mortale.

În timpul campaniei nu au fost uitați nici copiii utilizatori frecvenți ai vehiculelor pe două roți.

Campania este susținută de DVR (Consiliul German pentru Siguranța Rutieră), de ADAC (German Automobile Club), ADFC (German Bicycle club), precum și „Deutsche Verkehrswacht” (Asociația Germană de Observare a Traficului).

FacebooktwitterFacebooktwitter

Lasă un răspuns