Programul ABCdar rutier

Educație rutieră pentru 900 de elevi prin programul „Drum sigur – ABCdar rutier”

JA România în parteneriat cu Holcim România a demarat în anul școlar 2018-2019 a patra ediție a programului „Drum sigur – ABCdar rutier”. Programul oferă acces la educație rutieră pentru încă 900 de elevi care se alătură celor 2.000 de elevi din aceleași 18 comunități care au participat la proiect în edițiile anterioare, 70% dintre aceștia beneficiind de prima experiență complexă de educație rutieră, derulată secvențial pe parcursul mai multor ore de curs.


Activitățile au loc pe parcursul mai multor ore desfășurate la clasă, cu participarea profesorilor, a voluntarilor Holcim România și a polițiștilor de la Serviciul Rutier. Exercițiile și kit-ul educațional dezvoltate în cadrul programului le creează elevilor posibilități individuale de învățare și exersare a regulilor de circulație. Per total 26 de școli vor fi implicate în ediția 2018-2019, unde 42 de profesori vor susține activitățile și exercițiile.

Programul oferă acces gratuit la conținuturi și kit-uri de educație rutieră care le facilitează elevilor posibilitatea de a învăța și exersa regulile de circulație, pornind de la exemple din localitățile lor: deplasarea pe drumurile publice în condiții speciale, semnele și marcajele rutiere întâlnite în drum spre școală sau alegerea locului de joacă.

Proiectul este dezvoltat pe baza programei de educație rutieră elaborată în 2015 de Ministerul Educației Naționale și susține Strategia Națională pentru Siguranță Rutieră adoptată în 2016.

FacebooktwitterFacebooktwitter

Lasă un răspuns