educatie rutiera in Ungaria

Să învățăm de la vecini: MobileKids

Programul școlar MobileKids este adaptarea maghiară a programului de educație pentru copiii Daimler AG. Acesta a fost inițiat de Mercedes Benz Hungary Ltd. și a fost elaborat metodologic și implementat în anii școlari 2014-2015, 2016-2017 și 2018-2019.

În cadrul programului copiii de la școala primară, părinții și profesorii lor află informații despre siguranța rutieră într-un mod amuzant și jucăuș. În cadrul școlii, un program de instruire și un manual pentru profesori au fost dezvoltate într-o manieră curriculară.

Manualul oferă instrucțiuni cadrelor didactice cu privire la ce trebuie luat în considerare la pregătirea copiilor pentru participarea la trafic, ce cunoștințe trebuie să transmită și cum pot să o facă cel mai eficient. Manualul cuprinde capitole despre cele mai importante probleme de siguranță rutieră identificate în funcție de grupele de vârstă. Nu în ultimul rând, manualul oferă cunoștințe teoretice, metodologie practică și sarcini pentru profesori care îi ajută să-i educe pe copii pentru un comportament sigur pe drumuri. Formatorii profesioniști au organizat cursuri pregătitoare pentru profesori în scopul unei pregătiri eficiente.

A fost elaborat un registru de lucru pentru copiii cu diferite sarcini de siguranță rutieră în funcție de vârsta lor. Au avut loc concursuri de desen, au fost organizate evenimente de siguranță rutieră. Pe site-ul MobileKids sunt disponibile informații utile pentru copii dar și pentru părinții lor. Astfel, întrebându-și părinții, copiii pot primi informații utile și exemple bune de la ei.

Programul MobileKids este conectat la așa-numitul program Life Long Journey, care constă în module construite unul pe celălalt, bazat pe conceptul de învățare de-a lungul vieții, implementând educația privind siguranța rutieră în funcție de caracteristicile de vârstă.

Pentru anul școlar 2018-2019, programul MobileKids a demarat duminica, 30 septembrie, 2018 și se va încheia duminică, 30 iunie, 2019.

Pentru acest an școlar, programul își propune revizuirea materialelor educaționale, registrul de lucru pentru copii, funcționarea site-ului web, formarea continuă a formatorilor și profesorilor, precum și organizarea de evenimente de siguranță rutieră pentru copii.

FacebooktwitterFacebooktwitter

Lasă un răspuns